IMG_6936-2.jpg

Afgestudeerd!

Begin januari ben ik, na 5 jaar studie, afgestudeerd als haptotherapeut. Mensen weten mijn praktijk inmiddels volop te vinden en ik geniet enorm van dit prachtige vak.

Met mijn diplomering aan de Academie voor Haptonomie in Doorn, heb ik mij kunnen registreren als GZ-Haptotherapeut bij de Vereniging Van Haptotherapeuten, de VVH, welke gevestigd is in Amsterdam.

De VVH is de landelijke beroepsvereniging van GZ-Haptotherapeuten in Nederland. Om een volwaardige positie in de gezondheidszorg voor de toekomst te behouden en deze te versterken, positioneert de haptotherapie zich, naast de (para)medische en psychologische disciplines, in de (eerstelijns) gezondheidszorg. De leden van de vereniging voldoen uit het oogpunt van kennis, kundigheid en professionaliteit aan de hoge eisen die bij een beroepsbeoefenaar in de (eerstelijns) gezondheidszorg mogen worden verwacht.

Met registratie bij de VVH, heb ik een AGB-code voor zowel de praktijk als mijzelf aan kunnen vragen. Deze codes zijn nodig om voor vergoeding van de behandelingen in aanmerking te komen.

Haptotherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, afhankelijk van de polis die men kiest of gekozen heeft. Het verplichte eigen risico en het vrijwillig eigen risico worden hierbij niet aangesproken. Het overzicht van de vergoedingen van haptotherapie door alle zorgverzekeraars die haptotherapie hebben opgenomen in de aanvullende verzekering, vindt je hier en kun je inzien in de wachtkamer van de praktijk.

Binnen de praktijk en op deze website, zijn naar aanleiding van bovenstaande, een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is het opleidingstarief vervallen en zijn er specifiekere betalingsvoorwaarden. Daarnaast is de procedure in het geval van een klacht nu geregeld door de VVH. Een en ander is vastgelegd in de praktijkvoorwaarden.

Reeds in behandeling zijnde cliënten zijn persoonlijk door mij geïnformeerd over de wijzigingen.

Pascalle