Wieneke van den Berg

Na mijn opleiding fysiotherapie (1979)  heb ik gewerkt in een algemeen ziekenhuis  en  ontdekte  al snel dat er bij lichamelijke klachten veel meer komt kijken dan alleen het lichamelijke.

De haptonomie gaf een waardevolle verdieping omdat daarin de gevoelsmatige kant  aan bod komt, zowel lichamelijk als relationeel. Aan de Academie voor haptonomie, destijds nog in Rotterdam, volgde ik eerst (1982) de DKK:  tillen en dragen volgens Haptonomische principes en later (1984) de basisopleiding haptonomie (alpha).                                                                                         

Het werken met de haptonomie als uitgangspunt beviel mij heel goed omdat het beschouwen van de mens als een eenheid: lichaam en geest, gevoel en verstand, mij erg aanspreekt.

Later  volgde ik de opleiding tot haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (1993) en in  de opleiding Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding  bij de Academie voor Haptonomie (1998) hetgeen resulteerde in een jarenlange zeer plezierige samenwerking met Sietske Krisifoe (inmiddels oud-)verloskundige.

Inmiddels werk ik al ruim 35 jaar met veel plezier  in mijn eigen praktijk. Inmiddels in een fijne groepspraktijk op de Rozengracht. Daarnaast ben ik 25 jaar praktijkdocent geweest aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie.  We hebben een mooi vak en dat breng ik graag over aan de studenten haptotherapie.

Therapie geven is voor mij a.h.w. een poosje met iemand oplopen. Samen de vragen en problemen onderzoeken waar je mee komt. Ik breng mijn deskundigheid in en zal je stimuleren de signalen van je lichaam te verstaan en om jouw evenwicht te vinden tussen voelen en denken. Om van daaruit je eigen weg te vinden.

Bijscholingen:

Naast veel bijscholingen en deskundigheidstrainingen (ITH) op het gebied van haptotherapie, heb ik mij verdiept in systemisch werken en mindfulness. Verder zijn de masterclasses bij Ted Troost de afgelopen jaren een zeer waardevolle aanvulling geweest.

Registraties:

Vereniging voor Haptotherapeuten nummer 56, (www.haptotherapeuten-vvh.nl)
AGB code praktijk: 90026349       AGB code persoon: 90026349